Hulp bij echtscheiding​

Met hulp bij echtscheiding kunnen we samen kijken hoe jullie het onderling begrip kunnen vergroten en versterken op basis van wederzijds begrip. Leren communiceren open en transparant -Wat gaat goed, wat kan beter? Hebben jullie aandacht voor het positieve? Bespreken jullie samen de doelen die jullie willen bereiken?

Hebben jullie aandacht voor de behoeften van jullie kind/kinderen

Een van de mogelijkheden is praten met jullie kinderen om achter te komen waar ze last van hebben.

Jullie hebben een besluit genomen om niet verder samen door te gaan. Hoe willen jullie de kinderen beschermen zodat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding?

Dit kan best moeilijk zijn als er sprake is van wantrouwen, frustraties, strijd, wraakzucht maar ook geweld en angst, aanvallen en verdedigen.

Het komt een hoop op jullie af. Naast de pijn, verdriet, angst, machteloosheid en een hoop andere emoties, moet je met elkaar op zoek naar een nieuwe manier van samen ouders zijn, zonder dat je nog partners bent.

Met hulp bij echtscheiding kunnen jullie onderzoeken hoe jullie dat het beste kunnen vormgeven door bijv. een ouderschapsplan maken

Het kan zijn dat jullie al een tijd gescheiden zijn maar steeds opnieuw in conflict raken, er is veel wantrouwen, achterdocht of er worden voortdurend “oude koeien uit de sloot gehaald”, waardoor een constructieve communicatie onmogelijk is.