Individuele therapie​

Voor systeemtherapie is kenmerkend dat je met meerdere mensen in therapie bent – bijv. samen met je partner of gezin, of met kinderen, broer of zus. Soms lukt dat niet, soms heb je een vraag waardoor een individuele systeemtherapie mogelijk beter bij jouw situatie past zoals bijv. dat je de enige bent in je relatie/gezin die een hulpvraag heeft.

Of misschien wil je voor jezelf een aantal dingen over jezelf weten, of met betrekking tot je familie of gezin van herkomst uitzoeken, zonder dat zij erbij betrokken worden.

Je voelt je vaak ongelukkig, ontevreden, eenzaam.

Voel je overbelasting door werk of mantelzorgtaken?

Of het gevoel hebben te moeten kiezen tussen partner en je familie: hoe ga ik hier mee om?

Of het gevoel hebben dat je ouders willen bepalen hoe je moet leven – ondanks dat je volwassen bent. Of dat zij het nooit goed genoeg vinden wat je doet. Of dat zij bepaalde verwachtingen hebben die je niet kunt/wilt waarmaken.

Is er sprake van een familiegeheim, of incest?

Het kan ook zijn dat je geen relatie of een partner hebt en je wilt graag uitzoeken waarom je in elke nieuwe relatie steeds in hetzelfde patroon vervalt, waardoor de problemen zich elke keer herhalen.

Of als je bijv. liever alleen therapie wilt of bijvoorbeeld als je partner niet mee wil komen maar je wel onenigheid in relatie ervaart? Je/jullie zitten in een negatief patroon die het dagelijkse leven ongemakkelijk maakt en je verder bij je partner vandaan raakt.

Is er sprake van een relatiecrisis door overspel/vreemdgaan en is het pijnlijk/ moeilijk/angstig, wil je er met iemand over praten, uitzoeken wat je wilt en hoe je verder moet?

Is er iemand van jullie twee vreemdgegaan of heeft een affaire en niet weet wat je moet /wilt doen?

In de gesprekken wordt stilgestaan bij wat er nodig is om deze patronen te kunnen doorbreken – wat de behoefte /wens is, wat zou je willen bereiken en hoe je dit zou kunnen doen.